Hameau des Claudins

Het Hameau
​​​​​​​

Hameau betekent in het Frans gehucht. De bewoners werkten vroeger op het land en er werden overal in Frankrijk Hameau's gebouwd om de arbeiders onderdak te kunnen geven.
​​​​​​​
Een hamau bestaat vaak maar uit een paar huisjes. De straten hebben geen naam. Nou is dat niet zo heel vreemd in Frankrijk want er zijn erg veel straten zonder naam. Maar Hameau des Claudins heeft wel een heus ""dorpsplein"!


​​​​​​​Verder heeft dit park ook nog andere leuke faciliteiten zoals een verwarmd zwembad, tafeltennistafel, jeu-de-boulesbaan, voetbaldveld, gratis parkeren, broodjes-bezorgservice, pizza-bezorgservice, linnenpakkettenverhuur, wasmachine/droger, receptie/kantoor.

Al met al een perfecte locatie voor jong en oud met voldoende ruimte (5 hectare) om te wandelen en het mooie van de natuurlijke omgeving te ontdekken.

Er stroomt zelfs een klein riviertje, waar kinderen schildpadden en kikkers kunnen vinden. Dankzij het pittoreske hebben kinderen en volwassenen leuk contact met elkaar. Er zijn in totaal 15 accommodaties. Het verwarmde zwembad is geopend van april tot eind oktober.

Het gezellige centrum van Plan-de-la-Tour ligt op slechts 10 km afstand met o.a. winkels, bank, een charmant plein met terrasjes en restaurants.
Op 15 km afstand ligt de badplaats Sainte-Maxime, alwaar het gehele jaar door activiteiten. Op 25 km afstand ligt het beroemde Saint-Tropez.

​​​​​​​ Het Nederlands-, Engels-, Duits-, en Franssprekende beheerderskoppel zal er voor u zijn indien u vragen heeft om u een zo fijn mogelijke vakantie te bezorgen.

Stay informed of all the news